Priporočena, 2022

Izbira Urednika

Kako onemogočiti funkcijo Snap Map v Snapchatu

Snapchat je ena najbolj inovativnih podjetij. Nenehno posodablja svojo aplikacijo, vključno z novimi funkcijami, ki jih še nikoli nismo videli. Zdi se, da Snapchat vsak drugi teden uvaja novo funkcijo. Samo nekaj dni nazaj je Snapchat predstavil še eno funkcijo, imenovano Snap Map. Osnovna ideja funkcije je, da lahko vidite svoje prijatelje na interaktivnem zemljevidu in obratno. Poleg tega si lahko ogledate posnetke priljubljenih dogodkov, kot so športni dogodki, novice in druge, ki se dogajajo po vsem svetu.

Po besedah ​​Snapchata je bila ta funkcija uvedena tako, da ljudje ne samo da lahko vidijo, kaj počnejo njihovi prijatelji, ampak se jim tudi pridružijo, če želijo. Toda zdaj je veliko ljudi prestrašenih, kar lahko vključuje tudi tebe. Dejstvo, da vas lahko kdorkoli vidi, kje ste, spremeni aplikacijo v raj zalezovalca. No, ne povsem, funkcija Snap Map je neobvezna in jo lahko onemogočite. Torej, če ste malce zaskrbljeni, da vas bodo spremljali, lahko onemogočite funkcijo Snap Map na Snapchatu v sistemih Android in iOS:

Onemogoči Snap Map prek nastavitev Snapchat

1. Odprite nastavitve Snap Map

Dostop do menija z nastavitvami za zemljevid Snap je zelo preprost. Ko zaženete aplikacijo, vtaknite v iskalo fotoaparata, da vstopite v način Snap Map . Ko ste tam, lahko povečate zemljevid, da vidite, kaj se dogaja po svetu. Za dostop do nastavitev tapnite ikono nastavitev v zgornjem desnem kotu, kot je prikazano na sliki.

2. Izberite Kdo lahko vidi vašo lokacijo

Na strani z nastavitvami zemljevida za prilagajanje lahko nastavite svoje nastavitve glede tega, kdo vas lahko vidi na zemljevidu. Privzeto bo izbrana možnost »Moji prijatelji«, kar pomeni, da vas bodo vsi vaši Snapchat prijatelji lahko videli na zemljevidu Snap. Tukaj lahko izberete tudi, kateri prijatelji bodo lahko dostopali do vaše lokacije. To storite tako, da se dotaknete »Izberite prijatelje« in izberete prijatelje, s katerimi želite deliti svojo lokacijo .

Če nikomur ne želite dovoliti dostopa do vaše lokacije, omogočite »Ghost Mode« . Zdaj nihče ne bo mogel dostopati do vaše lokacije in vas videti na zemljevidu Snap.

Onemogočanje dovoljenja za lokacijo Snapchata

Zgornji koraki bodo zagotovili, da nobeden od vaših prijateljev ali kogar koli drugega za to zadevo ne bo mogel dostopati do vaše lokacije. Vendar to ne preprečuje Snapchatu dostop do vaših podatkov o lokaciji. Če je zasebnost vaša največja skrb, morate iz internih nastavitev telefona onemogočiti dovoljenja za lokacijo, ki so bila dana Snapchatu. Toda ne pozabite, da po tem ne boste mogli uporabljati nobenega geopiltra Snapchata.

Če želite to narediti na Androidu, pojdite na Nastavitve-> Lokacija-> Snapchat-> Dovoljenja aplikacije in onemogočite dostop do dovoljenja za lokacijo.

Uporabniki iPhone-a morajo preprosto odpreti stran z nastavitvami in se pomakniti navzdol, dokler ne najdejo Snapchata. Dotaknite se in nato izberite Lokacija -> Nikoli . To je to, to je tako enostavno.

Prenehajte se prikazovati na zemljevidu Snap

Snapchatova nova funkcija je kul, vendar je sprožila nekaj skrbi glede zasebnosti. Misliti, da vas drugi ljudje lahko spremljajo v realnem času, je malce razburljivo. K sreči je Snapchat vključil tudi nastavitve, ki vam bodo pomagale pri upravljanju nastavitev lokacije. Torej, vam je všeč ta nova Snapchat funkcija in načrt za njeno uporabo, ali pa jo boste onemogočili takoj, ko jo boste dobili. Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Top