Priporočena, 2022

Izbira Urednika

Kako izklopiti samodejno sinhronizacijo v aplikaciji iTunes

Če uporabljate iTunes za upravljanje medijev v vseh napravah iOS, ste verjetno razdraženi zaradi tega, ker programska oprema začne sinhronizirati medije takoj po priključitvi naprave na računalnik. No, vsi smo bili tam in potrebujemo veliko časa za dokončanje, še posebej, če imate veliko vsebine. Večina od nas raje izvaja postopek sinhronizacije po lastni presoji, namesto da bi iTunes to storil za nas samodejno. Vendar pa je možnost za samodejno sinhronizacijo v aplikaciji iTunes onemogočena. Ko končate, morate klikniti gumb Sync (Sinhronizacija), če želite ročno prenesti vsebino po svoji volji. Če želite onemogočiti to funkcijo, si oglejte, kako izklopite samodejno sinhronizacijo v iTunes-u:

Izklop samodejne sinhronizacije v aplikaciji iTunes

Opomba : Sam sem onemogočil samodejno sinhronizacijo v najnovejši stabilni različici iTunes za Windows (12.6.2), da bi preprečil samodejni prenos in prejemanje vsebine. Tudi če uporabljate iTunes na Macu, je postopek skoraj enak za oba operacijska sistema.

Najprej povežite svojo napravo iOS z računalnikom, v katerem je nameščena najnovejša različica programa iTunes, in sledite spodnjim korakom, da onemogočite funkcijo samodejne sinhronizacije v trenutku:

  • Ko priključite napravo iOS, boste opazili ikono naprave neposredno pod glavnim menijem programa iTunes. Preprosto kliknite ikono naprave in se pomaknite na naslednji meni.

  • Tu v razdelku z možnostmi, ki se nahaja v desnem podoknu, odstranite potrditveno polje poleg možnosti »Samodejno sinhroniziranje, ko je ta iPhone (ali iPod ali iPad) povezan« . Zdaj kliknite “Done”, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu, da shranite nastavitve. Če želite iTunes ročno sinhronizirati, lahko to preprosto storite tako, da kliknete gumb Sinhroniziraj zraven.

  • Zdaj nadaljujte z ukazom Edit -> Preferences, ki je v zgornjem meniju, da onemogočite funkcijo samodejne sinhronizacije. Uporabite lahko tudi tipko za bližnjico »Ctrl +«, da enostavno pridete do nastavitev iTunes.

  • Zdaj se bo na zaslonu pojavilo majhno okno, ki prikazuje vse nastavitve iTunes, ki jih lahko prilagodite. Tukaj pojdite v razdelek Naprave in označite polje poleg možnosti »Preprečevanje samodejnega sinhroniziranja naprav iPod, iPhone in iPad« . Ko končate s tem, preprosto kliknite V redu, da shranite nastavitve.

To je precej vse, kar morate storiti, da bi zaustavili, da iTunes samodejno sinhronizira vaše medije na vseh vaših napravah iOS.

Onemogočite samodejno sinhronizacijo iTunes z lahkoto

Če ste bili oseba, kot sem jaz, ki se je vedno navduševala, ko je iTunes začel postopek sinhronizacije takoj, ko je bila naprava povezana z računalnikom iz kakšnega drugega razloga, smo veseli, da vam lahko pomagamo, da se izognete temu stanju. Seveda, nekateri od vas morda uživajo s to funkcijo, ki ohranja vse posodobljeno s samo povezavo z vašo napravo, vendar osebno, bi rad naredil to po lastni volji. Ste uspeli onemogočiti samodejno sinhronizacijo v iTunes-u? Obvestite nas v spodnjem oddelku za komentarje.

Top